vineri, 18 septembrie 2015

Cum o fo' la Plopstock si cum o fo' sus la Suior

Stickerul o ajuns pe laptop!
Azi dimineata m-am trezit harnica. Adica pe la 7, desi inimuca mea ar mai fi vrut batar un miez de somn. Daca tot am aruncat plapuma la o parte, am zis ca e cazul sa scriu articolul ala de vi l-am promis. Uite noa ca deja ii saptamana de cand s-or intamplat toate.

Saptamana trecuta o fost Plopstock-ul in Satu Mare, vineri si sambata. Vineri nici macar n-am iesit din casa, eram zombie dar sambata am zis "pa pa" plaiurilor maramuresene si ne-am tirat in Satmar.




Pentru cine nu stie, Plopstock e un festival de muzica rock care se tine undeva intre digul de langa podul de fier si Fantana cu bere (unde berea e mai ieftina decat la festival). Noi am ratat marele spectacol de vineri cand or venit oameni mandri si frumosi (si cunoscuti) dar macar am ascultat vreo 3 trupe (? nu mai stiu) care incercau sa acopere muzica din cortul de Afterparty. Nu o fost chiar asa de rau avand in vedere c-am dat din cap si din picioare.



Partea interesanta o fost lumea de la festival. Aveam asa o impresie ca Plopstock-ul e fie pentru tineretul fara riduri de expresie (cum am eu) sau pentru seniori superbi care apreciaza muzica buna. In ceea ce priveste copiii/tinerii (ca-i tot acolo), mi-au lasat un gust amar comportamentul, aerele hipsteresti, tigarile uitate in coltul gurii si felul in care vorbesc. Ba, daca vorbeam eu asa la varsta lor, imi pusca mama o palma de numa' stele verzi vedeam. Ok, recunosc, sunt batrana si am in privinta asta pareri destul de conservatoare. Bunele maniere nu mai sunt la moda. C'est la vie.


In rest, numa' de bine. N-am vrut sa mergem la Afterparty pentru ca sunt zgarcita si mi se pare strigator la cer sa dau 20 de lei doar pe intrare. Atata timp cat nici nu cunosc numele dj-ului, nu ma impresioneaza nimic. Dar a fost ok, m-am simtit bine si am stat mai mult decat ma asteptam, pana la finalul concertelor. 

Dupa, am zis ca mergem in Downtown sa ne mai limpezim gatlejul daaarrr se pare ca nu mai exista localul, si-a schimbat numele cu ... ceva, ma rog, nu mai tin minte. 

Duminica chiar se plictisea al meu si si-o amintit de existenta telescaunelor de la Mogosa si Suior. Cum e nebun dupa munte, am zis sa pornim intr-o aventura temerara pana mai sus de cota 1000. Zis si facut. Am urcat cu telescaunul de la Suior (al de 2 persoane) - n-o fost scump, 10 lei dus intors si ne-am aventurat pana suuus de tot. Nu stiu care-i treaba dar plamanii mei nu-mi mai sunt prieteni apropiati asa ca, pana am ajuns, ne-am oprit de zeci de ori, am rasuflat ca si taurii la corida si m-am abtinut sa nu risipesc bunatate de mancare. 

Problema se pare ca era alta. Cu cativa metri inainte de destinatie am dat peste... afine. Ooo da, sa vezi cum mi-am revenit, gandesti ca m-o bagat careva in priza. Al meu radea ca mie-mi trebe mancare si is fresh (de portocale), nu mai am nicio problema.

Sus, am filmat si chestiuta aia de-am lipit-o pe facebook dar credeti-ma, nu se compara ce-a prins camera cu toata frumusetea ce ti se-asterne la picioare. In jur vezi doar munti, chiar si Creasta Cocosului e vizibila iar aerul tare si bun te innebuneste. Am fost din nou recunoscatoare ca aici e casa mea si Maramuresul ma surprinde pe zi ce trece, cu locuri fantastice, munti batrani si semeti, oameni buni si mancare de te lingi pe degete.

Mi-e drag si ma mandresc cu locul unde ma simt "acasa". Suiorul si Mogosa sunt locuri pe care trebuie sa le vizitati atunci cand ajungeti pe-aici. Iarna, partiile de-aici sunt grozave, cel putin asa am auzit. Moaid, o sa va spun sigur dupa ce da zapada.


Mai multe nu va mai spun, haideti sa vedeti cu ochii vostri. Daca mint si n-am dreptate, aveti o bere din partea mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu